Srećan 2. maleno šareno

Kada problem pretvoriš u dobar provod!

Untitled design

Bliži se Đurđin drugi rođendan, muž i ja već uveliko smišljamo šta ćemo i kako ćemo. Od torte, preko posluženja, dekoracije ( za taj deo sam ja naravno zadužena ), spiskovi gostiju… Pričamo o tome, a plašimo se da će cela priča propasti iz jednog čudnog razloga.

Đurđa je trenutno u fazi kada se plaši nekih muških članova naše porodice i to osim što stvara neprijatnost, stvara i problem. Nekako sam se nadala da će je ta faza brzo proći, da će prerasti to i da ću prestati da propadam u zemlju od sramote pred ljudima svaki put kad počne da plače, grli me iz sve snage i traži da je sklonim. Nije to stid, nije ni neko klinačko foliranje. Znam, jer onakav grčevit zagrljaj i činjenica da neće iz mojih ruku jasno mi govori da se plaši. Svesna sam da je to faza i da će proći. Srećom svi razumeju situaciju pa ovaj osećaj sramote je isključivo moj lični, što ne mogu da učinim da taj njen strah nestane.

Seli smo porazgovarali i shvatili da ne želimo klasičnu proslavu rođendana jer ne bismo ništa postigli, osim što bi ona pola rođendana preplakala. Zato smo taj naš mali problem rešili da iskoristimo najbolje moguće.

To je njen dan, njen rođendan, njoj treba da je lepo i ona treba da bude srećna i nasmejana. Taj dan ćemo u potpunosti posvetiti njoj. Pozvali smo njene sestre od tetke, organizovali duvanje svećica, klopanje tortice i pravac rođendanska avantura!

Odveli smo ih u Zoo vrt, pa u luna park. Iskreno nikad lepše nam nije bilo. Đurđa nije skidala osmeh sa lica. A njene seke su učinile da taj dan bude stvarno poseban. Čak nas je i vreme poslužilo, ma sve nam je išlo na ruku.

Na kraju dana smo svi bili srećni i zadovoljni, a to je ipak najvažnije.

Da li se i vi susrećete sa sličnim problemima i kako ih rešavate?

Pozdrav i poljubac od vaše

Mamice pesmarice <3

Ostavite komentar

mamicapesmarica.com

© Sajt izradio Kreativan Sajt – Sva prava zadržana